A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

CERT-RO a participat la 'Conferința Interparlamentară pentru Politica Externă și de Securitate Comună și Politica de Securitate și Apărare Comună'

2019/03/11
Popularitate 947

Foto: CERT-RO

CERT-RO a participat la 'Conferința Interparlamentară pentru Politica Externă și de Securitate Comună și Politica de Securitate și Apărare Comună', eveniment ce a avut loc în București, în perioada 7-8 martie 2019. 

În contextul Președenției României la Consiliul Uniunii Europene, agenda conferinței interparlamentare și-a propus să acopere o serie de subiecte importante în domeniul PESC/PSAC, precum Parteneriatul Estic, importanța Mării Negre pe agenda UE, mobilitatea militară, instrumente și mecanisme PSAC, sau angajamentul Uniunii Europene față de țările din Balcanii de Vest. 

Reprezentată de directorul general Cătălin Aramă, intervenția CERT-RO s-a produs în cadrul Atelierului de lucru cu tema "Securitate Cibernetică și Război Hibrid."  

Pe de o parte, atacurile cibernetice sunt sau pot face parte din orice fel de război, indiferent dacă este vorba de război convențional sau de o parte a unui război hibrid mai complex, deoarece cibernetica este un domeniu operațional. #

În acest sens, intenția crescută a diverșilor actori de a produce pagube sau de a susține o agendă politică specifică prin mijloace cibernetice pune cel mai mult presiune asupra consolidării rezistenței infrastructurilor și serviciilor cibernetice.

Pe de altă parte, chiar dacă suntem în timp de pace, atacuri cibernetice și incidente cibernetice apar tot timpul ... și am văzut în ultimii ani deja multe exemple care demonstreaza potențialul lor distructiv.

În acest context, Directiva NIS se extinde asupra protecției serviciilor critice pentru grupuri mari de populație și pentru piața unică digitală.

Astfel, noua lege și sistemul pe care îl construiește are un impact direct asupra creșterii rezilienței serviciilor și funcțiilor sociale fundamentale care depind de sistemele și rețelele de informare, o rezistență care este necesară indiferent de sursa unui incident cibernetic și potențial transfrontalier, fie că face parte din războiul hibrid, sau care apar din cauza unei erori umane simple. (Cătălin Aramă, director general al CERT-RO)


Vizualizat de 1387 ori