Alertă: Tentativa de înșelare a clienților Profi (scam)

2020/03/31
Popularitate 1011

Foto: Profi
Campania cu vouchere false de cumpărături a ajuns să țintească clienții români ai magazinului Profi Romania. Compania a publicat deja un mesaj de alertare pentru cei care le urmăresc activitatea în mediul online.
 
Ca și în cazul incidentelor de tip #scam precedente, care s-au folosit de imaginea unor retaileri cunoscuți în România, potențialelor victime li se servește un scurt chestionar cu întrebări generale despre preferințele de shopping.
 
După ce răspund la întrebări, utilizatorii sunt redirecționați către o pagină unde au posibilitatea să aleagă dintre opțiuni multiple, pentru a încerca să 'nimerească' premiul. Desigur, atacatorii simulează o extragere reală, victima nu nimerește niciodată din prima, dar în cele din urmă 'câștigă' pentru că are la dispoziție 3 încercări.
 
Elementele de identificare a tentativei de fraudă sunt și ele prezente și destul de evidente: text incorect gramatical, așezare în pagină defectuoasă, grafică ciudată, website care nu folosește domeniul oficial (decorada-jablonna[.]eu), componentă de mesaje pe social media pentru veridicitate, redirecționarea utilizatorului pe alte pagini malițioase sau necesitatea abonării la anumite servicii cu plată, pentru a ajunge să ridici în cele din urmă un premiu care nu există.
 
Mulțumim utilizatorilor care ne-au raportat pe e-mail și social media răspândirea acestei campanii de tip scam. Echipa CERT-RO a luat toate măsurile necesare pentru stoparea acestei inițiative frauduloase.
 
 


Vizualizat de 1710 ori