Comunicat de presă: CERT-RO participă în cadrul echipei naționale a României la exercițiul de apărare cibernetică Cyber Coalition 2018, în perioada 26-30 noiembrie 2018.

2018/11/29
Popularitate 956

Reprezentanți ai CERT-RO participă în cadrul echipei naționale a României la exercițiul de apărare cibernetică Cyber Coalition 2018 în perioada 26-30 noiembrie 2018.
Cyber Coalition este cel mai important exercițiu de apărare cibernetică organizat de NATO la care participă echipe din toate țările membre ale alianței, având  în componență atât reprezentanți din mediul militar cât și din mediul public și privat.
Scopul exercițiului este de a exersa proceduri și măsuri de coordonare eficientă între structurile de apărare și securitate cibernetică ale alianței și cele naționale, pentru a gestiona o serie de scenarii complexe vizând contracararea amenințărilor manifestate în spațiul cibernetic. 
Echipa națională a României este coordonată de MApN și cuprinde reprezentanți ai MAI, SRI, STS, SPP, SIE, CERT-RO, alături de parteneri privați cu expertiză în securitatea cibernetică.


Vizualizat de 750 ori