A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Conferința anuală "The New Global Challenges in Cyber Security - #certcon9", ediția a IX-a, 7-8 octombrie

2019/10/10
Popularitate 891

Foto: cert.ro

În perioada 7-8 octombrie 2019, CERT-RO a organizat la Palatului Parlamentului cea de-a IX-a ediție a conferinței Anuale „The New Global Challenges in Cyber Security - #certcon9”. Conferința a beneficiat de prezența a peste 400 de participanți din țară și din străinătate,  experți în securitate cibernetică, oficiali guvernamentali și factori de decizie politică, precum și reprezentanți ai companiilor private din diferite domenii și industrii, ONG-uri și reprezentanți ai mediului academic.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul dl. Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, dl. Marian Murguleț, Secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, dl. Gabriel David, Șef Direcție securitate comunicații și servicii IT, Serviciul Special de Telecomunicații, dl. Geani - Cătălin Nica, Secretar General Adjunct, Ministerul Afacerilor Interne, dna. Bareket Knafo, Șeful misiunii economice și comerciale în România și Ucraina, Ambasada Israelului în România și dna. Tanya Collingridge, Șef adjunct al misiunii, Ambasada Marii Britanii în București.

Dl. Alexandru Petrescu a subliniat importanța promovării unei societăți digitale mai sigure, efort în care România are un rol important prin participarea în diferite formate de cooperare internațional. Dl. Cătălin Aramă a prezentat elementele de noutate aduse de Legea nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice, respectiv desemnarea CERT-RO ca autoritare competentă la nivel național,  Punct Unic de Contact la nivel National și echipă CSIRT națională.

În cele două zile ale conferinței au fost abordate teme de actualitate, precum Cybersecurity of 5G NetworkCybercrimeEducation & AwarenessNIS implementationArtificial IntelligenceResearch & Development in cybersecurity.

Noile tehnologii aduc României noi oportunități, dar și noi provocări de securitate cărora trebuie să le facem față. Unele dintre măsurile care pot reduce aceste vulnerabilități sunt cooperarea, creșterea gradului de încredere, creșterea capacității de răspuns la incidente, dezvoltarea abilităților digitale, educație și conștientizare, precum și actualizarea curriculei de învățământ la noile realități.

Produsul ediției CERTCON9 este un White Paper asupra cooperării dintre Stat, Sectorul Privat și Educație, care se dorește a constitui baza unei strategii naționale de cooperare între cele trei domenii și care să vizeze pregătirea resursei umane în contextual noilor provocări din spațiul cibernetic.


Vizualizat de 1710 ori