Întâlnirea directorului general al CERT-RO cu comisarul pentru Comunicații Electronice și Reglementări Poștale din Republica Cipru

2020/03/11
Popularitate 598

Foto: CERT-RO

În ziua de 10.03.2020, domnul Cătălin Aramă, directorul general al CERT-RO, a avut o întâlnire cu domnul George Michaelides, comisar pentru Comunicații Electronice și Reglementări Poștale din Republica Cipru. George Michaeliades supervizează activitatea Autorității cipriote pentru Securitate Digitală, care înglobează CSIRT-ul național și autoritatea de implementare a Directivei NIS.

Dialogul avut cu oficialul cipriot se înscrie pe linia unei mai vechi cooperări a CERT-RO cu autoritățile cipriote, instituția românească susținând procesul de creare a CSIRT-ului național cipriot, realizat cu asistență de la Uniunea Internațională pentru Telecomunicații.

Directorul general al CERT-RO a făcut  prezentare a evoluțiilor înregistrate la nivelul instituției în ultimii doi ani, insistând asupra dezvoltării unor capacități proprii de colectare a datelor și informațiilor din spațiul cibernetic.

Oficialul cipriot a exprimat dorința de extindere a cooperării cu CERT-RO, cu precădere în zona tehnică, fiind deosebit de interesat de proiectele derulate de instituția românească, cu precădere în zona dezvoltării de senzori și instrumente analitice.

Domnul Cătălin Aramă a exprimat totala deschidere pentru o astfel de colaborare, ținând seama și de activitățile comune precedente, urmând ca dezvoltările care vor avea loc să se facă în baza protocolului existent între cele două părți.


Postat în: stiri

Vizualizat de 61 ori