Memorandum de înțelegere între CERT-RO și Autoritatea de Securitate Națională a Slovaciei

2017/12/20
Popularitate 902

Foto:

În data de 19 decembrie, Directorul General Adjunct și Directorul General al CERT-RO împreună cu Directorul General al Autorității pentru Securitatea Națională a Slovaciei (NBU) au participat la o ceremonie dedicată semnării unui memorandum de înțelegere în domeniul securității cibernetice.

Autoritatea administrează Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică al Slovaciei (Sk-CERT), fondat cu scopul de a gestiona incidente de securitate cibernetică, de a mitiga consecințele și de a asigura reziliența sistemelor informatice în colaborare cu proprietarii și operatorii acestora.

Bazat pe interese strategice comune, CERT-RO și Autoritatea slovacă au căzut de acord asupra unui cadru larg de cooperare în domeniul securității cibernetice în vederea promovării cooperării în adresarea amenințărilor aferente spațiului cibernetic al fiecărei țări. Așadar, obiectivul acestui Memorandum de Înțelegere este să stabilească termenii cooperării inter-instituționale și ai relațiilor între părțile semnatare, punând accent pe eforturi comune și resurse tehnice, financiare și umane, cu obiectivul final de a dezvolta cooperarea în domeniul securității cibernetice și de a asigura răspunsul adecvat în caz de incidente cu impact major.

Memorandumul a fost semnat pentru o perioadă de 5 ani și este primul document de cooperare de acest fel dintre cele două instituții.


Vizualizat de 518 ori