CERT-RO vă invită să sărbătorim împreună Ziua Siguranței pe Internet

2016/02/09
Popularitate 941

Foto:

Astăzi, 9 februarie se sărbătorește Ziua Siguranței pe Internet (Safer Internet Day). Campania organizată de către compania INSAFE în fiecare an are ca obiectiv promovarea utilizării cât mai sigure și responsabile a tehnologiilor din mediul online și a dispozitivelor mobile, în special în rândul copiilor și tinerilor din întreaga lume.

Ajuns la cea de-a XII-a ediție, evenimentul a atins un nivel de răspândire global și  este susținut la nivel european de către Directoratul General pentru Media și Societatea Informatică a Comisiei Europene. Pentru ediția în curs sunt implicate peste 100 de țări din întreaga lume, dintre care 28 din U.E. Calendarul complet al activităților poate fi consultat aici.

Anul acesta utilizatorii sunt încurajați să participe activ la modelarea unui spațiu virtual (online) mai sigur, motto-ul ales fiind “Play your part for a better internet” (“Contribuie pentru un internet mai bun”). În acest sens, aveți ocazia să vă deschideți, să participați sau să urmăriți dezbateri pe această temă în spațiul Social Media (Facebook, Twitter) folosind hashtag-ul #SID2016.

În România, Organizaţia Salvaţi Copiii, în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, organizează în data de 10 Februarie o dezbatere cu tema “Soluţii digitale la probleme actuale”, privind nevoile elevilor din perspectiva digitalizării educaţiei, siguranţei pe Internet, manualelor digitale şi resurselor online. Scopul dezbaterii va fi definirea unei metodologii adecvate pentru integrarea în programa școlară, precum și în politicile publice din domeniul educațional, a modalităților de predare a siguranței elevilor pe Internet, precum și a utilizării noilor tehnologii la școală. Pentru mai multe detalii vizitați site-ul sigur.info.

În partea de jos puteți regăsi un ghid succint în format .pdf ce conține sfaturi esențiale pentru o activitate online sigură zi de zi.

 


Vizualizat de 680 ori